Atractii

Obiective straja

Aventura Parc Pro Straja
Este un parc de aventura cu un ansamblu de ateliere sportive, la inaltime, in aer liber, pentru activitati educative si distractive, pentru dezvoltarea spiritului de echipa, a curajului.
Ca activitati exista:
tiroliana, catarare, pod indian, pod mincinos, barna mobila, obstacol barne, atelier de echilibru;
traseu butuci, traseu armonica, traseu leagane dispuse liniar, traseu de echilibru pe grinda mobila, traseu in "Z” pe barne fixe.

Crucea Eroilor
A fost inaltata in cinstea celor cazuti care si-au dat viata in timpul Primului Razboi Mondial. Se afla la o altitudine de 1485 m, avand o inaltime de 18,6 m si o anvergura a celor doua brate de 9 m. 

Schitul din Straja
In masivul Straja din Muntii Valcanului, loc de mare incarcatura spirituala, in 1999 se ridica Schitul de la Straja, cu Hramurile "Sf. Imparati Constantin si Elena” (21 mai) si "Inaltarea Sfintei Cruci” (14 sept.). Este construit in stil vechi romanesc din secolele trecute, din lemn.

Tunelul Vietii
Tunelul Calendarului Crestin, realizat pe 54 m, in anul 2007, are pictura de pe bolta o trecere prin Sfanta Scriptura. Prima jumatate este o repreentare a Vechiului Testament, cealalta jumatate fiind reprezentata de Noul Testament. Pe peretele din dreapta Tunelului sunt pictate cele 12 Praznicare care sunt incadrate de sfinti romani si cele Zece Porunci. Pe peretele din stanga este reprezentat calendarul crestin ortodox in imagini cu toti sfintii in zilele de peste an. Tunelul se termina cu Dumnezeu-Fiul, Iisus Hristos.

Drumul Crucii
Straja este cunoscuta si datorita procesiunii "Drumul Crucii”, care se organizeaza in Vinerea Mare a Sarbatorilor Pascale pe un traseu de 10 km, al carui scop este de a rememora patimile lui Iisus pe drumul sau catre Golgota, cu cele 14 popasuri (la fecare popas exista cate un basorelief care simbolizeaza scena respectivei opriri facuta de Mantuitor, unde soborul de preoti care participa la procesiune se opreste pentru a se ruga). Pe umeri barbatii din procesiune poarta o cruce in marime naturala.

"Drumul Crucii”, "Tunelul Vietii”, Schitul, "Crucea Eroilor” constituie un lant UNTIAR in spiritul credintei.

Ursul Baloo
Baloo este unul dintre cei mai batrani ursi crescuti in captivitate din Europa si este mascota statiunii Straja.

Partia de snow tubing de pe Platou
Sau colacul tras pe partie, amenajata pe Platoul Soarelui, are o lungime de 200 m iar o instalatie care trage un colac in care se afla turistul de la baza partiei pana in varf, unde colacul se desprinde si coboara cu viteza pe traseul de tubing. Noua partie este prevazuta sa serveasca 500 de turisti pe ora.