Tabere Scolare

Organizam tabere scolare
I. Tabere scolare de iarna

- Minim 4 nopti;
- Cazare + pensiune completa;
- Minim 22 de persoane – se acorda 2 gratuitati (la 10 platitori, a 11-a persoana are gratuitate);
- La cerere, contracost, asiguram monitor de schi si/sau echipament de schi.
Pret: 120 lei/persoana/zi
  
II. Tabere scolare de vara
"Programul descopera Straja vara”
- Minim 5 nopti;
- Cazare + pensiune completa;
- Minim 22 de persoane – se acorda 2 gratuitati (la 10 platitori, a 11-a persoana are gratuitate);
Pret: 100 lei/persoana/zi
Se poate organiza o excursie de o zi, contracost, la principalele obiective turistice din judetul Hunedoara. Mai jos va oferim cateva informatii despre acestea:


Excursii in judet (eg.):

1. Banita
Langa Petrosani, strajuita de Dealul Bolii cu PESTERA BOLII, care inca din perioada interbelica, datorita acusticii deosebite, gazduieste in fiecare an o serie de concerte.

2. Defileul Jiului
Intre Livezeni si Bumbesti-Jiu, cu o lungime de 33 km, devine PARC NATIONAL in 2005, are 8 poduri, 27 de viaducte de coasta, 39 de tuneluri pentru calea ferata si drum rutier.

3. Manastirea Lainici
Situata in Defileul Jiului la 25 km de Petrosani.

4. Tg. Jiu
In Tg. Jiu se pot vizita operele lui Brancusi: "Coloana Infinitului”, "Masa Tacerii”, "Poarta Sarutului”

5. Parcul National Retezat
Are 80 de lacuri glaciare (Lacul Bucura - cel mai mare din tara), este rezervatie naturala, infiintata in anul 1935 pentru a ocroti numeroase specii de plante si animale. Cel mai inalt varf este Vf. Peleaga de 2509 m, Vf. Retezat are 2484 m. 

6. Transalpina (Drumul Regelui)
Este cel mai inalt drum rutier din Romania, atingand altitudinea maxima de 2145 m in Pasul Urdele, traverseaza Muntii Parang si leaga Transilvania de Oltenia.

7. Ulpia Traiana Sarmizegetusa
La 17 km de Hateg, pe drumul spre Caransebes, in perioada 108-271, cat a durat stapanirea romana, la Sarmizegetusa a fost cel mai important oras din Dacia Romana. Se pot vedea fundatiile constructiilor, coloane, temple religioase, constructii civile, altare, terme, inscriptii, amfiteatrul, forul roman, palatul augustalilor

8. Zimbrii- Hateg
In rezervatia din Padurea Hategului, infiintata in 1958, zimbrii specie a bizonului pe continent, au fost clasificati in 1996 ca specie pe cale de disparitie. 

9. Geoparcul dinozaurilor din Tara Hategului
Dinozaurii pitici sunt unici in lume, atractivitatea lor este sporita de cuiburile de oua de dinozauri cuprinse in Muzeul Dinozaurilor si Muzeul Geoparcului. 

10. Raul de Mori
Localitate celebra datorita lui Jules Verne care a descris in romanul sau "Castelul din Carpati” aceste locuri. 

11. Bisericile medievale din Tara Hategului
Dateaza din sec. XIV-XV. Se pot vizita bisericile din Densus (cu biserica Sf. Nicolae din sec. IV), Strei, PRISLOP (ctitorita in sec. XIV de Sf. Nicodim, Domnita Zamfira si PARINTELE ARSENIE BOCA, "Sfantul Adrdealului”, unde vin pelerini din toata Romania).

12. Castelul Corvinilor - Hunedoara
Reprezinta cel mai important monument laic de arhitectura gotica din Romania sec. XIV. Sala Cavalerilor construita in timpul lui Ioan de Hunedoara (1452), Sala Dietei, o fantana sapata in stanca de 30 m cu o inscriptie de litere turcesti.

13. Cetatea Deva
Pozitionata in varful unu con vulcanic stins, are prima mentiune in 1269. In 1849 revolutionarii au asediat garnizoana austriaca din cetate. In urma exploziei depozitului de munitii, cetatea a sarit in aer. Accesul in cetate se face cu o gondola pe plan inclinat.

14. Statiunea balneo-climaterica Geoagiu-Bai
La o distanta de 6 km de centrul orasului, la o altitudine de 350 m, este cunoscuta inca de pe vremea romanilor.

15. Cetatile dacice din Muntii Orastiei, Sarmizegetusa Regia
Sarmizegetusa Regia a fost capitala Daciei din perioada lui Burebista si Decebal. Este situata la 40 km de Orastie. Fortificatiile de la Costesti, Blidaru erau menite sa apere cetatea de scaun a dacilor.

ACTIVITATI  PRIN  PROGRAMUL  "DESCOPERA  STRAJA"
*Turistii cazati la Vila Mara, prin programul "Descopera Straja", beneficiaza de reducerea biletului la intrarea in PARCUL  DE  AVENTURA (escalada, tiroliana, orientare turistica, tehnici de supravietuire cu instructori profesionisti) la 5 lei/pers.
*Ghid montan pentru urmatoarele trasee turistice:
   1. Cabana Montana - Cheile Braitei - Cabana Montana. Timp: 4 ore. 
   2. Cabana Montana - Schitul Straja - Crucea Eroilor - Vârful Mutu (loc de rugaciune al dacilor) - Vârful Straja (1868m) - Vârful Cioaca - Cabana Montana. Timp: 4-5 ore. 
   3. Cabana Montana - Schitul Straja - Parc de aventura - Cheile Braitei - Vârful Verde - Vârful Mutu - Crucea Eroilor - Cabana Montana. Timp: 3 ore. 
   4. Cabana Montana - Crucea Eroilor - Vârful Mutu - Vârful Straja (1868m) - Drumul lui Mihai Viteazul - Cabana Pasul Vâlcan. Timp: 6 ore. 
   5. Cabana Montana - Stâna din Cot - La Caminete - Cabana Montana. Timp: 4 ore. 
Pret: 90 lei/persoana/zi

III. Oferte excurisii:

Pentru grupurile organizate oferim cazare si masa la cerere. (la 10 platitori, a 11-a persoana are gratuitate)

Pentru pelerinajele de la Manastirea Prislop:

Pentru Manastirea Prislop, Vila Mara, situata la 75 km de manastire este un popas pentru innoptare des utilizat de grupuri de pelerini venite din toata tara unde gasesc la noi un pat primitor si o masa calda.